Oletko untuvikko metsänomistaja? Kuulostaako tämä tutulta:

Haluat hoitaa metsäasioitasi, mutta alan asiantuntijoiden käyttämät termit eivät ole tuttuja.

Tulit metsänomistajaksi ja nyt pohdit säännöllisesti, että mitähän siellä metsässä pitäisi tehdä.

Haluat hoitaa metsääsi niin, että se on paremmassa kunnossa jälkipolville kuin sinun saadessasi sen ja koet epävarmuutta siitä, mistä sinun kannattaa aloittaa.

Pelottaako ja jännittääkö sinua metsänomistamiseen liittyvät asiat? Tuntuu, että pitäisi ymmärtää niin monesta eri asiasta ja niiden määrä tuntuu ahdistavalta? Metsänhoito, puukaupat, metsäveroilmoitus, kenen kanssa hoitaa asioita, millaisia päätöksiä voin tehdä, teenkö ylipäätään oikeita päätöksiä..

 

Siirrät asiaa eteenpäin. Perehdyt niihin “sitten joskus”. Et saa otettua härkää sarvista, kun aikaa ei oikein löydy. Muut asiat elämässä menevät sinulla metsäasioiden edelle.

 

Nyt sinulla on helppo mahdollisuus päästä tuosta pelostasi ja päästä alkuun metsäasioiden kanssa.

 

Polku METSÄÄN – Untuvikosta metsänomistajaksi -verkkokurssi ei tee sinusta metsäalan ammattilaista, mutta se auttaa sinua ymmärtämään perusasioita ja metsäalan sanastoa.

 

Kurssin käytyäsi sinulla on valmiudet tehdä fiksuja päätöksiä oman metsäsi parhaaksi.

 

Sinun on helppo käydä verkkokurssi kännykällä tai läppärillä pätkä kerrallaan juuri sinulle sopivana aikana. Voit jopa käydä sitä yhdessä puolisosi tai lastesi kanssa.

Vinkkejä ja ohjeistusta tuoreille metsänomistajille

Mieti sitä hetkeä, kun olet tehnyt päätöksiä metsäsi hoitamiseksi ja ne hoitotyöt on tehty. Kuinka hienolta se metsä näyttää? Kuinka hienolta sinusta tuntuu, kun tiesit, mitä haluat ja sait sen hoidettua?

 

Sinun ei tarvitse itse lähteä raivaus- tai moottorisahan kanssa metsään, jos et halua. Moni metsänomistaja ei itse tee metsässään mitään, vaan teettää työt ammattilaisilla.

 

Metsänomistajana sinun pitää vain tietää, mitä haluat siellä metsässäsi tehtävän ja miten haluat metsääsi hoidettavan. Ja sinun pitää osata tehdä arvojesi mukaiset päätökset. Arvostat sitten metsän ja luonnon monimuotoisuutta, metsän taloudellista tuottoa, metsän virkistysarvoja tai luonnonsuojelua. Tai vaikka kaikkia noita yhdessä. Löydät oman tapasi hoitaa metsääsi, kun sinulla on riittävästi tietoa.

 

Polku METSÄÄN – Untuvikosta metsänomistajaksi -verkkokurssilla pääset alkuun metsäasioissa.

 

Sanasto tulee sinulle tutuksi. Ymmärrät metsäalan eri toimijoiden rooleja ja saat vinkkejä tarvittavan lisätiedon ja avun löytämiseksi. Tällä kurssilla saat varmuutta tehdä päätöksiä.

 

Haluatko sinä löytää oman tapasi hoitaa metsääsi ja tehdä päätöksiä?

Osallistujien palautteita:

“Suoritin puolen vuoden aikana Polku metsään -kurssin netissä. Kurssi oli erittäin mielenkiintoinen ja hyödyllinen. Se laittoi ajattelemaan asioita omien metsien kautta. Asiat esitettiin selkeästi: erityisesti pidin siitä, että kouluttajan puheen lisäksi dioihin oli koottu tärkeimmät asiat tiivistetysti. Näin oppimista tapahtui niin visuaalisesti kuin auditiivisestikin. Kurssia käydessä huomasi, että hyvin asiantunteva työryhmä on ollut tekemässä ko. koulutusta. Kiitos!”

“Hei! Olen nyt aloitellut koulutusta ja WAU!!!
Miksi en ole käynyt tätä jo aikaisemmin!
Olen oppinut niin paljon uutta. Ja samalla tajunnut mitä on tullut jo hölmöiltyä.
Innolla odotan mitä vielä voin koulutuksen kautta oppia. Olen käyttänyt iphonea koulutuksen seuraamiseen ja se on ollut toimiva. Ei mitään teknisiä ongelmia.
👌😊
-Iida-

”Kurssin sisältö oli erittäin kattava ja siinä oli juuri ne tiedot, mitä itse tulevana metsänomistaja näin alkuun pääsemiseksi tarvitsen. Asiat oli esitetty erittäin selkeästi, ei tuntunut ollenkaan siltä, että olisin ollut poissa omalta mukavuusalueeltani. On tuntunut vaikealta lähteä liikkeelle tämän itselle täysin uuden asian osalta, mutta tämä kurssi oli juuri se tarvittava pieni tönäisy oikeaan suuntaan, nyt on jotain, mistä ottaa kiinni.” – Jenni, kokematon tuleva metsänomistaja

Käytyäsi Polku METSÄÄN - Untuvikosta metsänomistajaksi - kurssin

 • ymmärrät metsäalan perusasioita ja sanastoa
 • saat varmuutta tehdä päätöksiä metsäsi tulevaisuutta ajatellen
 • pystyt pohtimaan erilaisia vaihtoehtoja arvojesi mukaiseen oman metsäsi hoitamiseen
 • saat valmiudet neuvotella puukaupoista mahdollisimman hyvän tuloksen itsellesi
 • tiedät, mistä löydät tarvitsemaasi asiantuntija- tai ammattiapua metsäasioissa

Kurssin hinta 47 € (hinta sis. alv 24 %). Kertamaksu, et sitoudu kuukausimaksuihin. Maksujenvälittäjänä luotettava VismaPay. Tarkista kassalla että olet kirjoittanut sähköpostiosoitteesi oikein, sillä se toimii käyttäjätunnuksena ja salasana toimitetaan siihen osoitteeseen. Muista palata maksun jälkeen takaisin verkkokauppaan, jotta maksu rekisteröityy ja kurssi avautuu. 

Yläbannerikuvassa Hömppä katseleen metsää.

Mitä Polku METSÄÄN - Untuvikosta metsänomistajaksi -kurssi sisältää?

Johdanto metsän omistajuuteen

 1. Metsän omistusmuodot ja omistajuuden siirtyminen
 2. Metsän arvoon vaikuttavat tekijät
 3. Metsän arvon määrittäminen, tila-arvio
 4. Metsäsuunnitelma
 5. Metsänomistajalle kuuluvat vuotuiset byrokratiat

Puukaupan teko – mitä kannattaa ottaa huomioon onnistuneiden puukauppojen tekemiseksi

 1. Puukaupoille lähdössä
 2. Puunmyyntisuunnitelma eli leimikko
 3. Tarjousten pyytäminen ja vertailu
 4. Hakkuuoikeuden myynti
 5. Puukauppakirja eli hakkuusopimus
 6. Hakkuiden valvonta
 7. Jälkityöt
 8. Metsän uudistaminen hakkuiden jälkeen

Miten nostan metsäni arvoa hoitamalla sitä

 1. Miksi metsää pitäisi hoitaa
 2. Mitkä ovat tavoitteesi ja motiivisi
 3. Millä toimenpiteillä metsän tuottoa voidaan nostaa
 4. Mitä ovat metsäsertifikaatit ja mitä hyötyä niistä on
 5. Mitä sitten, jos et halua hakata metsääsi
 6. Mitä hyvin hoidettu metsä tarjoaa omistajalleen

Mistä haen apua metsäasioissa

 1. Millaista apua tarvitset
 2. Toimijaverkosto
 3. Metsänhoitoyhdistys
 4. Isot puunostajat / metsäyhtiöt
 5. Metsäkeskus
 6. Paikalliset metsäpalveluiden tuottajat
 7. Omaisuudenhoitopalvelut
 8. Luke -luonnonvarakeskus
 9. Tapio

Metsä on muutakin kuin tukkipuuta

 1. Raakapuuta metsä- ja sahateollisuuden tarpeisiin
 2. Energia- ja lämmöntuotantoa metsäenergialla
 3. Puupohjaiset raaka-aineet korvaamaan uusiutumattomia luonnonvaroja
 4. Keräilytuotteet
 5. Metsästys
 6. Hyvinvointia ja mielenterveyttä metsästä

Hiilinielu ja metsänomistaja

 1. Ilmastonmuutos
 2. Hiilinielu
 3. Metsän kiertokulun hiilensidonta
 4. Mitä metsänomistaja voi tehdä

Metsäverotus

 1. Metsäverotuksen aikataulu
 2. Muistiinpanot ja mitä niihin kuuluu

Lisäksi saat kurssilla käytetyn sanaston pdf-tiedostona

Missioni on, että jokaisella suomalaisella metsänomistajalla on riittävät perustiedot tehdä omien arvojensa mukaisia ratkaisuja metsänsä ja metsäomaisuutensa hoitamiseksi.

 

Siksi haluan nyt tarjota sinulle edullisesti mahdollisuuden lähteä perehtymään metsäasioihin. Ja tehdä se paljon helpommalla, mitä minä olen itse metsäpolkuani kulkenut.

Kurssin hinta 47 € (hinta sis. alv 24 %). Kertamaksu, et sitoudu kuukausimaksuihin. Maksujenvälittäjänä luotettava VismaPay. Tarkista kassalla että olet kirjoittanut sähköpostiosoitteesi oikein, sillä se toimii käyttäjätunnuksena ja salasana toimitetaan siihen osoitteeseen. Muista palata maksun jälkeen takaisin verkkokauppaan, jotta maksu rekisteröityy ja kurssi avautuu. 

Osallistujien palautteita:

”Kurssin arvo uudelle metsänomistajalle on erityisesti siinä, miten kattavasti tässä koko ajan tuodaan esiin yhteistyökumppanit ja tahot joiden puoleen voi ongelmineen kääntyä.” – Liisa, metsänomistaja, metsuriopiskelija

“Koulutuksen sisältö: 5

Menetelmän toimivuus: 5
Suosittelisitko koulutusta muille: 5
Vapaamuotoinen palaute: Oli erittäin hyvin ja täsmällisesti kerrottu kaikki asiat metsänhoidosta jne. Kaikki asiat selkeytyi todella paljon ja nyt kurssin suoritettuani minulla on paljon enemmän arvokasta tietoa miten toimia oman metsän kanssa. Voin suositella tätä verkkokurssia kaikille metsään liittyvistä asioista kiinnostuneille ja erityisesti niille jotka omistavat metsää tai uusille untuvikoille metsänomistajille. Kiitos!
Arvosana: 5″

Polku METSÄÄN – Untuvikosta metsänomistajaksi – kurssin kuusi osiota ovat itsenäisiä kokonaisuuksia. Osioiden pituudet vaihtelevat 10 – 30 minuutin välillä. 

 

Voit jaksottaa niiden läpikäymistä oman aikataulusi mukaan vaikka useammalle päivälle tai viikolle. Voit kätevästi jatkaa kurssia siitä, mihin edellisellä kerralla pääsit.

 

Huom! Kaikki kurssimateriaali on käytettävissäsi heti, kun olet kurssin ostanut! Päätät itse, millä tahdilla materiaalia käyt läpi.

 

Sanasto löytyy kurssialustalta myös tiedostona. Voit ladata sen sieltä omaan käyttöösi.

 

Kurssi toimii älypuhelimella, tabletilla tai läppärillä, kun käytössäsi on toimiva nettiyhteys. 

Kurssin arvo on sinulle kuitenkin paljon enemmän kuin kurssin hinta. Kurssin käyminen säästää aikaasi asioiden etsimiseltä netin tietotulvasta. Kurssin käytyäsi tiedät myös, mistä kysyä tarvitsemaasi asiantuntija-apua tai tekijää tehtävälle työlle. Et enää eksy hakukoneilla löytyvään toimijaviidakkoon.

 

Saat verotukseen kelpaavan kuitin heti oston jälkeen sähköpostiisi. Kurssimaksu on metsäverotuksessa vähennyskelpoinen kulu!

 

Huom! Mikäli olet metsäasioissa arvonlisäverovelvollinen, kurssimaksuun sisältyvän arvonlisäveron voit myös vähentää arvonlisäverotuksessasi.

 

Tee nyt päätös metsäasioiden haltuunottamisesta ja lähde mukaan kurssille! 

 

Metsänomistajana tekemäsi päätökset vaikuttavat omaan talouteesi. Ne vaikuttavat myös siihen, millaisena metsä jää seuraaville polville. 

Miten pääset mukaan Polku METSÄÄN – Untuvikosta metsänomistajaksi – verkkokurssille?

 • Klikkaa verkkokauppaan ostamaan Polku METSÄÄN – Untuvikosta metsänomistajaksi – verkkokurssi 
 • Maksa verkkokurssi haluamallasi tavalla. Verkkokaupassa voit maksaa pankkitunnuksillasi, useimmilla pankki- tai luottokorteilla. 
 • Kun olet maksanut kurssin, saat sähköpostiisi sekä kuitin, että tunnukset verkkokurssialustalle.
 • Pääset aloittamaan opiskelun heti.
 • Kaikki materiaali on heti käytettävissäsi. Opiskele omaan tahtiisi.

Kurssin hinta 47 € (hinta sis. alv 24 %). Kertamaksu, et sitoudu kuukausimaksuihin. Maksujenvälittäjänä luotettava VismaPay. Tarkista kassalla että olet kirjoittanut sähköpostiosoitteesi oikein, sillä se toimii käyttäjätunnuksena ja salasana toimitetaan siihen osoitteeseen. Muista palata maksun jälkeen takaisin verkkokauppaan, jotta maksu rekisteröityy ja kurssi avautuu. 

Usein kysytyt kysymykset

1) Miten kurssi toimii? Millaisella laitteella tai sovelluksella kurssia voi käydä?

Kurssi toimii nettiselaimessa. Sinun ei tarvitse asentaa puhelimeesi tai tietokoneeseesi mitään ylimääräisiä sovelluksia. Riittää, että sinulla on nettiyhteydellä varustettu tietokone, tabletti tai älypuhelin.

Et tarvitse mitään tietoteknistä erityisosaamista, jotta voit käydä tätä kurssia

 

2) Mitä teen, jos en ole tyytyväinen kurssin sisältöön tai kadun ostostani?

Digitaalisia tuotteita, jotka toimitetaan heti oston jälkeen, ei koske kuluttajansuojalain mukainen palautus ja peruusuoikeus. Me annamme sinulle kuitenkin 14 vuorokauden peruuttamisoikeuden. 

 

3) Miten pääsen kurssille?

Kun ostat kurssin, saat sähköpostiisi ohjeet ja tunnukset, joiden avulla pääset kurssille. Mikäli et saa sähköpostia, tarkista vielä roskapostikansiosi, jos viestit ovat menneet sinne.

Puusta Puuhun Oy

Puusta Puuhun Oy, y-tunnus 2917521-8 

Sähköposti info(a)puustapuuhun.fi
Puhelin +358 50 5760453

Yrittäjien jäsenyritys