Kuusen neulaset

Oppaita ja muita materiaaleja

Millainen olet metsänomistajana? 

Oletko pohtinut, mitkä asiat ovat sinulle metsänomistajana tärkeitä ja arvojesi mukaisia. Miksi haluat omistaa metsää? Mitkä asiat ohjaavat sinua metsäsi hoitamisessa?

”Minä metsänomistajana” -työkirja auttaa sinua löytämään itsellesi sopivimmat tavat hoitaa omaa metsäomaisuuttasi.

Mitä asioita pitää ensimmäisenä tietää, kun sinusta tulee metsänomistaja?

Metsänomistajana sinun on hyvä tietää monenlaisista asioista. Sinusta saattaa tuntua, että asioita on valtavan paljon. Saattaa tulla myös tunne, ettet pysty kaikkea omaksumaan. 

Älä huolestu. Metsiä on hoidettu vuosisatoja ilman metsäalan koulutusta. Jokainen selviää varmasti perusasioista. 10 vinkkiä tuoreelle metsänomistajalle – oppaan avulla pääset jo alkuun. 

Oletko osakkaana kuolinpesässä, jossa on metsäomaisuutta?

Läheisen kuoleman jälkeen on tehtävä perunkirjoitus, jota varten on muun muassa metsäomaisuudesta saatava tiedot ja arvio sen arvosta. Mitä kuolinpesän osakkaan pitää tietää metsän omistamisesta – oppaasta voit lukea perunkirjoitukseen valmistautumisesta sekä saat muutaman muunkin vinkin metsäasioiden hoitamisesta kuolinpesässä.

Onko sinulla ensimmäisten puukauppojen teko edessä?

Puukaupoissa on monenlaisia asioita, joita ensikertalainen ei voi olla selvillä. Kun tiedät perusasiat, on sinun helpompi keskustella puunostajien kanss ja saada onnistuneet puukaupat aikaan. ”10 vinkkiä puukauppoihin” – oppaan avulla pääset alkuun puukauppojen suunnittelussa.

Mikä on motti – video

Motti-termiä käytetään puukauppoja tehtäessä, mutta termi voi olla monelle vieras. Tällä videolla havainnollistetaan, mikä se motti oikein on.

Toivottavasti näistä oppaista on sinulle hyötyä! 

Mistä muista aiheista toivoisit lyhyitä tiiviitä oppaita? Voit laittaa toivomuksia sähköpostilla osoitteeseen info(a)puustapuuhun.fi.